Diversificarea inseamna introducerea treptata a alimentelor solide in hrana copilului tau. Alimentele solide trebuiesc prelucrate, fierte, stoarse si facute astfel incat el sa poata inghiti fara a se ineca sau fara a mesteca pentru ca un copil de 4 luni nu are dinti. O igiena buna in bucatarie face ca mancarea copilului tau sa fie mai sanatoasa. Nu trebuie sa amestecam alimentele noastre cu ale lui, oalele in care prepari mancarea ta cu oalele in care prepari mancarea lui.

Diversificarea inseamna disciplina, autoeducare si igiena. Diversificarea inseamna sanatate si o alimentatie buna pentru copilul tau.

Ce cumparam pentru diversificare?

Lista de lucruri de cumparat pentru diversificare este lunga. Important este sa cumparam lucrurile cu adevarat esentiale care sa ne ajute in diversificare nu sa ne incurce.

Robotul de bucatarie special pentru a prepara mancarea sugarului tau. Mixeaza foarte bine alimentele astfel incat poti face cu usurinta un piure de fructe sau legume singura conditie este ca legumele si fructele sa fie fierte in prealabil. Robotul de bucatarie pentru cel mic este esential mai ales cand trebuie sa gatesti mancare si pentru tine si pentru el in acelasi timp.

Castroane speciale pentru mancarea sugarului alimentele si mancarea copilului trebuiesc stocate in castroane, oale si cani separate. Fiecare mancare in parte trebuie separata si pusa in castronul ei. Un piure de legume nu trebuie amestecat cu cel de fructe si de aceea castroanele de stocare a mancarii sunt foarte bune. Le ti cu usurinta in frigider si tot cu usurinta mancarea se mentine proaspata.

Linguritele si canile din silicon  sunt speciale pentru copil. Ca sa ii dai de mancare ii dai dintr-o lingurita speciala, moale care sa nu il raneasca dar sa ii atraga atentia. Linguritele pot fi sub diferite forme ca sa il atraga pe cel mic. Canile au un rol aparte: trebuie sa aiba capac cu tetina astfel incat copilul bea ca si cum ar suge. Supele, ceaiul, laptele pot fi consumate din cani din silicon cu capac special si cu tetina astfel incat el va fi atras si va crede ca suge dintr-un biberon nu ca bea dintr-o cana.

Bavetica poate fi din plastic sub forma de maimutoi pentru a fi spalata usor. Bavetica din material trebuie sa fie din bumbac dar are un minus mare: uneori nu ies petele de mancare dupa ea.

Termosul este alegerea perfecta cand pleci in bucatarie sau cand vrei sa pui supa sa stea la cald fie si in casa. Termosul il poti cumpara si pentru lapte, ceai, mancare, pentru orice. Are rolul de a mentine mancarea calda si proaspata.

Diversificarea poate fi un lucru frumos si tratat sub forma de joaca.