Camera copilului, provocarea parintilor

Este o provocarea sa mobilizezi camera copilului. Daca treci prin prisma trendului si a modei e clar ca trebuie sa ai neaparat mobilier masinuta, patuturi de printese si camera sa devina un taram al povestilor dar daca o iei prin prisma bugetului si a ceea ce vrei tu , camera copilului va fi locul ideal unde el se va simti bine. Inainte de a purcede la cumparaturi trebuie sa te gandesti ce cumperi, lista chiar este importanta. De aceea trebuie sa fixezi din timp cu ce piese vei mobila camera copilului.

Patutul este clar piesa cea mai rezistenta si in aceeasi timp cea mai utila. Patutul sub orice forma l-ai alege din lemn sau pliabil este obligatoriu sa aiba locul lui bine stabilit in camera. Trebuie asezat intr-un loc unde sa nu bata foarte tare lumina de afara, sa fie aproape de tine, sa nu fie la usa sa nu il traga curentul, etc. Nu uita patutul este foarte important.

Masuta pentru infasat nu este obligatoriu de cumparat dar trebuie sa o ai pe lista. Este alegerea ta ca parinte daca cumperi sau nu o masuta de infasat.

Comoda sau dulapiorul pentru haine este important sa nu fie nici prea mare nici prea mica. Sa poata fi folosita si dupa ce copilul tau va creste si sa fie practica. De preferat sa nu se traga foarte usor pentru ca bebelusul sa nu aiba acces la ea si sa isi prinda degetelele.

Scaun balansoar pentru tine  sau un fotoliu pentru ca trebuie sa stai jos cand il alaptezi intr-o pozitie comoda. De asemenea daca ii citesti o poveste sau stai langa el pana adoarme nu trebuie sa stai in picioare. Un scaun, fotoliu este foarte pratic si eficient .

Sunt obiectele de mobilier esentiale pentru camera copilului. Masuta de joaca, tarc de joaca, dulap pentru depozitarea jucariilor sunt optionale. Camera copilului poate fi clasica, simpla si frumoasa sau poate fi moderna, un taram al basmelor dar care mai tarziu s-ar putea sa fi nevoita sa schimbi mobila.