Diversificarea implica si curatarea bucatariei dupa masa celui mic iar de asta trebuie sa ti cont si cand cumperi scaunul de masa pentru ca: trebuie sa fie foarte mobil, sa poti lua de oriunde resturile de mancare si sa se stearga cu apa si detergent universal.

    Scaunul de masa este esential pentru ca este singurul loc confortabil, sigur si perfect in care sa stea copilul tau cand ii dai sa manance. Diversificarea alimentatiei la copii implica imaginatie, rabdare, maimutareala cu mancarea in mana si mai ales utilizarea de lucruri care sa il atraga. Daca il pui pe un scaun normal sa ii dai sa manance va fi atras? Nu, nu va fi atras. De aceea scaunul de masa trebuie sa existe in bucataria ta inca de la nastere.

     De cand trebuie sa cumpar scaunul de masa? Este prima intrebare la care te gandesti dar raspunsul este: din sarcina. Pentru ca ai de unde sa alegi, ca iti trebuie ceva sigur, viu colorat si cat mai practic. Cum cauti patutul, scoica auto si caruciorul asa trebuie sa cauti cu atentie si sa cumperi din timp si scaunul de masa.

     Copilul este chiar sigur in scaunul de masa?

Da, este foarte sigur in scaunul de masa. Atunci cand il cumparati trebuie sa tineti cont de doua lucruri esentiale: centrul de greutate al scaunului sa fie cat mai jos si sa aiba baza foarte larga. Inainte de a cumpara scaunul faceti miscari bruste cu el, testati sa vedeti daca este usor de rasturnat si mai ales cat de larga este baza cu tot cu cadrul astfel incat sa puteti curata sub scaun. Ceea ce intr-adevar trebuie sa fie foarte buna este centura de siguranta sau sistemul de prindere al copilului in scaun. Centura de prindere a copilului este obligatoriu sa fie in cinci puncte , sa aiba pernute la spate si umeri si mai ales sa nu poata fi deschisa usor. Scaunul de masa nu trebuie sa fie rigid, trebuie sa se poata adapta in functie de nevoile copilului tau: sa se incline spatarul , sa fie usor de miscat prin casa ( rotile si mobilitatea conteaza mult dar si franele sa fie bune), tavita sa fie detasabila astfel incat sa o poti spala usor . Scaunul de masa este piesa cheie din bucatarie si cand te gandesti ca poti sa iti ti copilul in el in timp ce tu faci mancare si el se joaca sau picteaza, face mancare cu tine sau testeaza noi gusturi iti dai seama ca trebuie sa il ai si sa ai cel mai bun scaun de masa.