Tricicleta este esentiala pentru ca ajuta la dezvoltarea copilului si mai ales il invata ca sportul este sanatos. Invatatul mersului pe tricicleta, mersul in sine reprezinta un mod de a face sport pentru copilul tau. Si cum trebuie sa cumperi o tricicleta buna te intrebi pe ce criterii alegem tricicleta? Ca trebuie sa existe un criteriu nu doar bugetul, frumusetea, culorile si daca ii place copilului tau.

Trebuie sa tii cont de lucrurile esentiale dupa care sa te ghidezi cand alegi tricicleta copilului:

  • siguranta
  • durabilitate
  • marime
  • stil

Siguranta si durabilitatea se imbina si sunt e foarte importante pentru copilul tau dar si pentru linistea ta. Siguranta este data si de durabilitate. Tricicletele durabile sunt din metal, au centru de gravitate mai sus si uneori nu sunt chiar foarte sigure. Siguranta copilului tau este data de un centru de gravitate mai jos astfel poti sa eviti accidentarea copilului tau, accidentare care poate surveni dintr-o manevra brusca la stanga sau dreapta sau o rasturnare.  Ceea ce este important de stiut este ca firmele producatoare de triciclete fac centrul de greutate mai jos iar durabilitatea si siguranta sunt asigurate.

Marimea tricicletei este si ea importanta. Copilul este in plina dezvoltare si decat sa cumperi o tricicleta valabila un an mai bine alegi una valabila mai multi ani. Marimea tricicletei asigura confort puiului tau dar contribuie si la siguranta. Trebuie sa alegi tricicleta cu scaunul si inaltimea ajustabila in functie de cresterea copilului tau. Sa se poata regla saua astfel incat copilul sa ajunga usor cu picioarele la pedale oricand este indicat. Mai bine investesti mai multi bani cand cumperi prima tricicleta astfel economisesti decat sa cumperi in fiecare an.

Stilul tricicletei adica designul, dotarile si culoarea tricicletei. Sunt modele de triciclete care permit transformarea in bicicleta prin eliminarea unei roti astfel ramand doua in loc de 3. Altele au cosuri de jucarii, manere pentru a fi impinse (manere ajutatoare pentru parinti). Daca e baietel sa fie albastra , daca e fertita sa fie roz? Cam asa suna intrebarea cand vine vorba de culoarea tricicletei. Ce este de inteles este ca nu doar parerea parintelui conteaza ci si parerea copilului. Asa ca mergeti si cumparati impreuna cu copilul tricicleta.

Orice fel de tricicleta ati alege nu uitati sa fie sigura intai si dupa aceea durabila, confortabila si atragatoare. Siguranta copilului este mai importanta decat restul.