Pentru a purta copilul corp la corp ai mai multe variante : 

  • Wrapul elastic este recomandat de la nastere pana la 20 de kg dar de fapt pana cand suporta coloana ta. Pozitionarea copilului in wrapul elastic face ca toata greutatea bebelusului pe care in mod normal o suporti doar pe coloana sa se distribuie pe spate si pe umeri. Partea buna este ca wrapul este facut dintr-un material textil simplu si ajuta sa porti copilul in diferite pozitii. Ceea ce este foarte bine este ca poti alapta oriunde si oricand pentru ca din wrap nu se observa.
  • Mei Tai este recomandat de la 4 luni pana mai tarziu. Mei Tai e bine sa il folosesti atunci cand bebe a mai crescut, isi tine singur capul astfel ii da copilului mobilitatea de care are nevoie si el vede orice se intampla. Mei Tai este perfect cand vrei sa pleci in concendiu pentru ca ai posibilitatea sa il tii pe bebe cum doresti in fata, in spate sau pe sold, greutatea bebelusului nu o simti, iti permite comunicarea cu copilul oricand si oricum iar tu nu trebuie sa iti faci griji ca bebe nu va sta confortabil pentru ca sta foarte confortabil. Mei Tai este optiunea perfecta mai ales cand bebe este mai mare si trebuie neaparat sa ai mainile libere si copilul lipit de tine.

Sa iti porti copilul nu trebuie doar cand alegi sa te plimbi ci si in casa. Tinutul copilului corp la corp ajuta enorm de mult in dezvoltarea lui. Sunt avantaje pe care trebuie sa le stii iar alegand sa tii copilul lipit de tine alegi ca bebe sa se dezvolte armonios si frumos.

Avantajele purtarii copilului corp la corp:

  • diminueaza colicii si durerile care il fac pe bebe sa planga mereu si sa se incolaceasca de durere. Punandu-l pe tine intr-un wrap burtica lui se va incalzi, el se va calma deoarece iti simte respiratia si bataile inimii. Tine-l in wrap cand stai in casa si vei avea un bebe linistit si care se dezvolta armonios
  • dezvoltarea fizica este influentata deoarece copilul are libertatea de miscare, procesul de crestere se dezvolta armonios iar copilul va fi perfect
  • ajuta la dezvoltarea emotionala iar cordonul ombilical mama-copil este strans legata. Fiecare durere a lui tu o simti iar calmarea vine de la sine.