Alaptarea este pasul cel mai important dupa ce nasti. Uneori se poate lasa cu dureri pentru ca bebe trebuie sa invete sa suga, canalele pot fi infundate, laptele intarzie sa apara, ranile, durerile de la supt sunt acute si simti uneori ca nu mai poti dar...ce nu face o mama pentru puiul ei? Poti avea grija de tine si de sanii tai, poti trece peste problemele care pot aparea in timpul alaptarii (nu este obligatoriu sa ai probleme) si alaptarea  poate sa fie cel mai frumos moment din viata ta de mama. Prin alaptare legatura materna se consolideaza si nu se va rupe niciodata plus ca bebe va stii mereu ca sanul mamei il linisteste si cea mai buna hrana o da mama.

       Trebuie cand decizi sa alaptezi sa cumperi din timp unele lucruri pe care este obligatoriu sa le ai in casa ca vorba aceea “paza buna trece primejdia rea”. Trebuie sa cumperi un kit de alaptare , kit care este foarte util iar daca nu va fi nevoie il vinzi sau il faci cadou dupa aceea. Kitul de alaptare ori il iei separat ( fiecare piesa in parte)  ori iei kitul complet important este sa il iei. Kitul trebuie sa contina: pompa de san manuala, cutie pentru sterilizare, tampoane pentru san, biberoane de 150 ml, tetine anticolici, suzete silicon, recipiente pentru stocarea laptelui matern, capace pentru recipiente.

Kitul luat separat inseamna fiecare piesa in parte iar adunate fiecare cumparatura in parte s-ar putea sa coste mult, recomandat este kitul intreg dintr-un singur loc. Pentru a ajuta la alaptat mai poti cumpara perna pentru alaptat, perna permite o pozitie buna in timpul alaptarii astfel incat ajuta si la dezvoltarea psihomotorie a  bebelusului.

    Este vital sa alaptezi , este important sa stii ca trebuie si tu sa iti protejezi sanii urmand igiena indicata de medic, ungand sanii zi de zi cu crema hidratanta si mai ales avand o alimentatie sanatoasa pentru ca bebele sa primeasca vitaminele nutritive de care are nevoie.

Trebuie sa fi pregatit pentru alaptat, sa studiezi din timp produsele care au menirea sa te ajute in cazul in care apare vreo problema si trebuie sa te gandesti din timp la toate solutiile. Pe site-ul nostru  gasiti perna de alaptat dar si kitul de alaptare si altele care cu siguranta va vor fi utile.