Odata cu inceperea diversificarii alimentatiei, adica pe la 6 luni, veti avea nevoie de un scaun masa bebe. Unii parinti insa isi achizitioneaza unul inca mai timpuriu, pentru a aseza copilul cu ei la masa, sa-l obisnuiasca cu scaunul si cu luatul meselor in comun cu familia, astfel copilul se obisnuieste mai repede cu mancatul frumos, independent.

   Un scaun masa bebe trebuie sa fie durabil, functional, comod si sa ofere siguranta in acelas timp. Rezistenta unui scaun de masa este data in principal de materialul din care este confectionat si design, scaunelele cu o baza larga sunt mai stabile, cele dotate cu tavite manevrabile cu o mana sunt deosebit de usor de folosit si functionale. La alegerea scaunelului trebuie sa fiti atenti si la materialul din care este confectionat, un scaun de plastic este mult mai usor de cuaratat si de intretinut decat unul din lemn. Scaunele pliabile se pot transporta, pot fii luate in vacante sau pot fii usor depozitate pentru a nu ocupa spatiu in plus cand acestea nu sunt folosite. In schimb se pot gasii si scaune masa bebe multifunctionale, scaun + masuta, prin asezarea scaunului peste masuta, ansamblul se poate folosii la masa adultilor, iar separat poate fii parte componenta a mobilierului camerei copilului.

    Cititi cu atentie prospectele si descrierile scaunelor de masa, vedeti daca acestea raspund standardelor europene si normelor de siguranta.  Inainte, scaunul de masa va reprezenta o sursa de joaca pentru copilasi, de aceea asigurati-va ca sunt bine prinsi in el cu centura de siguranta, copiii nu aluneca, nu se pot ridica in scaun.