Faptul ca am cumparat un scaun auto copii si l-am instalat cumva in autoturism nu inseamna ca am asigurat 100% protectia si siguranta copiilor. Utilizarea scaunelor auto, a inaltatoarelor, a cosuilor pentru bebe este impusa de lege, dar in primul rand de constiinta fiecarui parinte.

Potrivit legii in Romania copiii de varsta de pana la 12 ani nu au voie pe scaunul din fata, din dreapta soferului, iar pana la varsta de 3 ani au nevoie de suport de retinere omologat. Pentru nerespectarea acestor legi se percepe o amenda ca si in cazul nerespectarii obligatiei pasagerilor de a purta centura de siguranta.

Dar oare ce scaun auto sa aleaga parintii si cum sa-l monteze corect?

Toate modele de scaune auto copii noi existente pe piata indeplinesc standardele de siguranta cerute de lege, mai putin cele second, despre provenienta carora nu putem sa stim nimic concret. Noi va sfatuim sa alegeti scaune auto copii noi, iar la montare urmati foarte atent instructiunile din manualul de utilizare.

Un sfat: pentru bebelusi de pana la 12 luni, respectiv 9 kg scaunul trebuie pozitionat cu fata invers sensului de mers, specialistii spunand ca pozitionarea cu fata spre sensul de mers poate rani coloana unui bebelus in cazul unei colaziuni frontale.

Trebuie de asemenea sa tii cont la alegerea unui scaun auto de inaltimea si greutatea copilului, uitandu-te la ofertele noastre de scaune auto copii vei observa ca fiecare tip este potrivita unei greutati sau inaltimi ale copilului. Dupa ce copilul trece peste aceste limite poti folosii inaltatoare auto care se gasesc impreuna cu hamuri de protectie.