Toate astea tin de gusturile tale dar si de bugetul tau. Uneori bugetul dicteaza toata decorarea camerei copilului si incep gandurile “cum sa fac?” Pentru ca tu vrei ceva durabil, vrei cea mai frumoasa camera dar cu toate astea bugetul este limitat si moda se schimba non-stop. Inainte de a te avanta cu capul inainte la cumparaturi trebuie sa tii cont de cateva sfaturi. Noi te invatam sfaturile utile de care trebuie sa ti cont atunci cand decorezi camera bebelusului. Astfel:

  1. Stabilirea bugetului (si NU trebuie sa il depasesti)  este prima etapa si cea mai importanta. Calculezi, aduni, scazi si vezi ca ai o anumita suma pe care trebuie sa o imparti incat camera copilului sa aiba de toate. La ce renunti de pe lista ta sau ce adaugi? Cert este ca bugetul dicteaza si este un lucru pozitiv, asa nu mai dai banii pe toate prostiile.
  2. Culorile, accesoriile adica stilul pe care il vei aborda pentru camera bebelusului. Vrei o camera la care sa nu faci modificari cand va creste sau  vrei una fix pentru cat este bebelus? Sa pui tapet sau nu pe pereti? Ce culoare sa aiba varul , sa se asorteze cu perdelele si covorul sunt lucruri care tin de stilul si de decorarea apartamentului.
  3. Cum mobilam camera sau mai bine zis cu ce? Si incep framantarile pentru ca patutul este obligatoriu, o comoda este obligatorie dar scaun tip leagan pentru tine, masuta de infasat, un tarc de joaca, o masuta de joaca sunt necesare de la inceput? Mobila camerei este importanta pentru ca trebuie sa fie aleasa pe termen lung si cu cat este mai rezistenta cu atat este mai buna. Deci tu ce alegi sa pui in camera copilului?
  4. Alegerea patutului, piesa cea mai importanta din camera este patutul. Alegerea lui este dificila. Ceea ce trebuie sa tii cont este: sa fie din lemn, sa fie rezistent, sa fie de la nastere pana la 4-5 ani, sa se poata rabata o laterala . De asemenea poti alege un patut pictat manual ca sa fie in ton cu restul mobilei.
  5. Combinarea culorilor este importanta mai ales daca alegi un patut din lemn natural. Nu trebuie camera sa fie incarcata daca vrei tapet cu jucarii pe pereti, daca stii ca vei umple camere de masute de joaca si alte jucarii ci trebuie sa fie cat mai simpla. Camera copilului trebuie sa aiba o culoare luminoasa, placuta care sa il atraga pe locatarul din ea.

Sunt cinci sfaturi clasice, sfaturi pe care daca nu le stii o dai in bara usor. Pe bebelas.ro gasesti patuturi, mobila si tot ceea ce ai nevoie pentru camera copilului astfel incat poti alege din timp ceea ce iti doresti.