Dragi parinti stiti voi de unde porneste aceasta piesa minunata care va ajuta atat de mult in plimbarile zilnice? Ma gandesc ca nu, nici eu nu am stiut pana nu am gasit caruciorul mamei mele in podul bunicii, o piesa retro care mi-a starnit curiozitatea.

Si iata-ma prin anii 1620, de unde dateaza primele forme de carucioare copii, care nu par a fii prea comode: un scaun pe trei roti pentru copiii mai mari si animale de companie.

William Kent, prin anii 1733 a inventat caruciorul copii sub forma unei scoici, decorat cu motive de sarpe.  Baronul Kent a vrut sa-si alinte copiii cu senzatii cat mai placute de aceea caruciorul era tras de o capra, iar rotile erau pe arcuri pentru ca copiii sa nu fie scuturati in carucior. 

O alta inovatie a fost adaugarea manerului pentru ca inaltele clase sociale sa poata folosii carucioarele de copii in timpul plimbarilor familiare prin oras.

Carucioarele au suferit o serie de transformari, la inceputuri fiind foarte instabile, nu stiu daca ar exista acum vreun parinte care si-ar lasa ingerasul in asemenea “monstru”, nici nu se asemana cu carucioarele de copii comode si stabile din zilele noastre. De-abia prin 1889 William H Richardson a “transformat”caruciorul de copii, “l-a intors”pentru ca copiii sa fie mai usor de supravegheat, iar cu timpul pentru mobilitatea mai buna rotile au primit axe speciale, frana de picior, interiorul a fost adancit si captusit.

Deci putem sa ne laudam cu savantii nostrii din zilele de azi, ei oferindu-ne carucioare copii atat de perfecte, in care ne putem stii copilul in siguranta si comoditate maxima. Copiilor le este asigurat confortul, chiar si jucarii si accesorii cu care sunt dotate unele modele, altele tip sport putand fii luate de catre parinti in orice aventura.