Accesoriile cele mai importante pe care trebuie sa le cumperi sunt: lampa de veghe, lenjeriile pentru patut, caruselul muzical, bara cu jucarii, salteaua.

Cum alegem cele mai bune si rezistente accesorii?

Studiem piata si alegem intai cea mai buna calitate. Trebuie sa tinem cont de cateva criterii cand alegem accesoriile pentru patut deoarece ne gandim ca bebelusul va petrece majoritatea timpului in patut.

Lenjeria de pat trebuie sa fie obligatoriu din bumbac. Copilul nu poate dormi in sintetice pentru ca pielea lui este sensibila si cel mai bun material la fel ca la hainute este bumbacul. De preferat sa ai 2-3 randuri de lenjerii, sa fie cu motive din desene animate care sa il atraga pe copil. Lenjeria trebuie sa fie exact cat este patutul si este recomandat ca inainte de cumparaturi sa masori patutul pentru a sti exact cat de mare sa fie lenjeria.

Salteaua trebuie sa fie umpluta cu spuma poliuretanica sau cu fibra din nuca de cocos. Fibrele de nuca de cocos sunt un suport ferm dar in acelasi timp confortabil ce asigura un mediu sanatos si permite dezvoltarea copilului cu coloana vertebrala corect formata.

Lampa de veghe lumineaza camera copilului tau. Lampa de veghe poate fi si in varianta muzicala astfel incat pe langa faptul ca lumineaza si incanta auzul copilului tau.

Caruselul muzical orice melodie pentru copii, orice maimutoi agatati il va distra pe cel mic. Important este ca jucariile sa nu se desprinde usor astfel incat sa existe riscuri.

Bara pentru jucarii  este bara ajutatoare care se agata de marginile patutului si pe care poti agata jucariile copilului tau.

Aparatoarele pentru marginile patutului sunt din material textile si sunt usoare de atasat pe patut. Important este ca aparatoarele pentru marginile patutului le poti cumpara odata cu lenjeria.

Accesoriile pentru patut sunt indispensabile cand vine vorba de a cumpara ceea ce trebuie pentru copilul tau. Fiecare accesoriu poate fi schimbat in functie de varsta copilului si poti sa alegi tu ce vrei.