Joaca cu suzeta inseamna un instinct natural, instinct pe care copilul il are de dinainte de a se naste dar cu toate astea stim ca uneori suzeta nu este buna. Nu este chiar o modalitate buna de a il adormii pe bebe sau de il face sa taca atunci cand plange pentru ca suzeta creeaza dependenta, suzeta uneori poate fi locul unde bacteriile si microbii fac casa buna.

De ce sa ii dai copilului suzeta? Avantaje.

Suzeta il calmeaza din plans si agitatie pe bebelus pentru ca atunci cand suzeta este supta de bebelus se calmeaza datorita reflexului deja format de a suge. Uneori este un mod de a il linisti atunci cand plange fara sa sti de ce plange. Daca ii dai suzeta cand trebuie sa adoarma este bine deoarece specialistii sustin ca adormitul cu ajutorul suzetei reduce riscul de moarte subita la sugar, un gand care tie ca parinte sigur nu iti da pace. E important sa ii lasi suzeta cat adoarme si dupa ce a adormit sa o iei din gurita.

Dezavantajele suzetei

Suzeta creeaza dependenta iar in momentul in care scoti suzeta apare degetelul. Si nu este nici recomandat dar nici bine sa isi suga degetelul sau sa fie dependent de suzeta. Cand apar primii dintisori este de preferat sa nu ii mai dam suzeta pentru ca poate sa “ajute” la cresterea stramba a dintisorilor. Deci mare atentie cu suzeta ca pana la urma tine de fiecare parinte in parte daca copilul sa fie sa nu dependent de suzeta. Suzeta trebuie schimbata de fiecare data cand observi ceva suspect. Fie ca s-a ingalbenit, s-a rupt,a cazut in locuri pline de mizerie (copii o mai scapa prin gunoi, pe strada, prin noroi) important este sa o schimbi. De asemenea suzeta trebuie spalata de mai multe ori pe zi. O igiena buna a cavitatii copilului si o sanatate buna a copilului este intretinuta prin spalarea suzetei. La fel cum speli biberoanele asa trebuie sa cureti si suzeta. Mai ales ca suzeta intra in contact cu diversi virusi, bacterii si microbi. Suzeta este considerata un rau necesar si de aceea trebuie ca fiecare dintre parinte sa stea sa se gandeasca cat de des ii da suzeta copilului, daca este necesar sa ii dea la somn sau asa din seni , daca poate sa o scoata mai tarziu din obiceiuri fara sa se lase cu drame.

Suzeta, raul necesar care face bine si este recomandata de pediatrii.